Avsnitt 3: Förbundskongress, näthat och TPB – AFK

Flattr this!

Nu kommer avsnitt tre av av Piratpodden! Avsnittet kan lyssnas på ovan eller laddas ned här. Snart kommer det även finnas på bland annat iTunes och YouTube.

I detta avsnitt pratar vi bland annat om den nya filmen TPB – AFK (YouTube, torrent), och vi diskuterar den pågående debatten om näthat. Både Ung Pirat Öst och Väst har fått nya styrelser, och vi intervjuar UP Västs nya ordförande Adam Eltér.

Snart är det dags för Ung Pirats förbundskongress, i början av april. Motioner skickas in till info@ungpirat.se, och nomineringar till ansvarsposter skickas till valberedningen@ungpirat.se, senast 22 februari.

I panelen är Mattias Dahlberg, Anton Nordenfur, Adam Eltér och Nicholas Miles.

Denna dag i pirathistoria 2009: 16 februari inleddes TPB-rättegången.

Nyheter
Premiär för filmen TPB AFK
SVTs kanaler börjar visas online

Veckans piratcitat

”Knäckfrågan är inte hur vi ska få barn och ungdomar att vara schysta mot varandra på nätet. Knäckfrågan är om vi andra är redo att axla ansvaret och bli goda tangentbordsriddare eller om vi helt enkelt nöjer oss med att bara vara lite skit bakom tangentbordet och struntar i konsekvenserna.”
Anna Troberg

Hela podcasten, inklusive musiken på den och allt, är tillgänglig under public domain. Gör vad du vill med den – torrenta, mixa, YouTuba.

Nästa avsnitt handlar om sexism i Ung Pirat och Piratpartiet, och kommer ut tisdagen den 19 februari.

Uppdatering 1: I avsnittet säger vi att UP har fyra distrikt, egentligen har de fem. Vi glömde bort Stockholmsdistriktet.
Uppdatering 2: I avsnittet säger vi att lokalavdelningarna har sina årsmöten senast 31 mars. Det stämmer inte, de flesta har ingen sådan deadline.


Kommentera gärna din åsikt