Spotify har förenklat integritetspolicyn

Flattr this!

Spotify har ändrat sin Integritetspolicy från tidigare version som fick mycket kritik.

För att underlätta för alla användare behöver man inte godkänna de nya avtalen igen om man godkände avtalen i augusti.  Om du inte gjorde det kommer du få godkänna den om några dagar.
Avtalet börjar nu med en förklaring som är indelad i två kategorier.

I stora drag finns det två kategorier av information som vi samlar in: 1) information som vi måste ha för att du ska kunna använda Spotify, och 2) information som vi kan använda för att tillhandahålla ytterligare funktioner och ge en förbättrad upplevelse om du väljer att dela med dig av sådan information.

Den första kategorin omfattar:

  • Registreringsinformation, såsom ditt namn, födelsedatum, adress och annan information som du anger när du registrerar dig hos Spotify.
  • Bred, icke-specifik plats, som vi härleder från din IP-adress. Våra licenser för att leverera musik och annat innehåll till dig är platsspecifika, så vi behöver veta vilket land du befinner dig i. Det gör det också möjligt för oss att lämna förslag som grundar sig på din ungefärliga plats, såsom konserter och föreställningar.
  • Den musik du lyssnar på och din interaktion med Tjänsten. Detta gör det möjligt för oss att lämna rekommendationer till dig och föreslå relevant innehåll. Du kan välja om du vill dela den här informationen med dina vänner, dina följare eller allmänheten.
  • Teknisk- och sensorinformation som är nödvändig för att kunna tillhandahålla Spotify. Detta omfattar den typ av webbläsare och enhet som du använder, data från pekskärmen och information från enhetens accelerometer och gyroskopsensorer. Detta gör att du kan kontrollera Spotify och låter oss göra enkla saker som att rotera filmer och rekommendera musik baserat på om du sitter still eller springer.

Den andra kategorin innehåller information som gör det möjligt för oss att erbjuda dig ytterligare funktioner. Vi får aldrig tillgång till någon av följande information om du inte uttryckligen väljer att dela den med oss. Så enkelt är det. Här följer några exempel:

  • Din specifika plats: Vi kommer aldrig att samla in eller använda din specifika enhets plats utan att först få din uttryckliga tillåtelse. Denna information gör det möjligt för oss att skapa gemensamma lyssningserfarenheter (endast med andra som även de givit sin tillåtelse) och att ge ännu bättre rekommendationer om lokalt populär musik och lokala liveuppträdanden och konserter.

  • Dina bilder: Vi kommer bara att få tillgång till de bilder som du specifikt väljer och vi kommer aldrig att skanna eller importera ditt bildbibliotek eller kamerarulle. Detta gör att du kan välja enskilda bilder för att ändra din profilbild eller skapa ett omslag för en spellista. Du kan sluta dela bilder med oss och återkalla åtkomsten när som helst.

  • Dina kontakter: Vi kommer aldrig skanna eller importera dina kontakter om du inte ber oss att göra det. Om du väljer att göra det kommer vi endast att använda din kontaktinformation för att hjälpa dig att hitta vänner eller kontakter som använder Spotify.

  • Din mikrofon: Vi kommer aldrig att få tillgång till eller använda din mikrofon om du inte ger oss din uttryckliga tillåtelse. Detta kan göra det möjligt för dig att styra Spotify med din röst, och du kommer alltid ha möjligheten att inaktivera åtkomsten till mikrofonen.

 

Alla ändringar i detalj kan du hitta här: https://www.diffchecker.com/ap98tzsz
Länk till det senaste avtalet: https://www.spotify.com/se/legal/privacy-policy/

Känner du dig tryggare att använda Spotify nu?


Kommentera gärna din åsikt