Premiäravsnittet – Piratbalen

Flattr this!

Äntligen släpper vi det första avsnittet av Piratpodden! Avsnittet kan lyssnas på ovan, laddas ned här, eller höras på YouTube. Snart kommer det även finnas på bland annat iTunes.

I detta avsnitt intervjuar vi tre olika pirater: Piratpartiets EU-parlamentariker Amelia Andersdotter, Louise Qvarfordt, som anordnade Piratbalen 2012, och Mikael Holm, Ung Pirats förbundssekreterare som vann priset Årets Pirat 2012. Vi diskuterar också bland annat Ung Pirats kongressombudsval, Piratbalen, och nya styrelsemedlemmar i Piratpartiet. En mastodont till första avsnitt, helt enkelt.

I panelen är Anton Nordenfur, Rickard Wahlander och Mattias Dahlberg.

Presentation av panelen
Denna dag i pirathistoria
1 januari 2006: Piratpartiet grundas
1 januari 2011: Anna Troberg tillträder som Piratpartiets partiledare

Nyheter
Amelia Andersdotter femte viktigaste nätaktivisten
Ask Ung Pirat lanserad
Nya styrelsemedlemmar i Piratpartiet
Ny kampanj om Dataskyddsförordning

Intervju med Louise Qvarfordt, arrangör av Piratbalen 2012

Intervju med Mikael Holm, Årets Pirat 2012

Veckans piratcitat

”Den som går på myten om hackers farlighet tror att generell kunskap är farlig. Den som inte gör det tror att generell kunskap är någonting som borde stå alla till buds, både trots och på grund av att dess tillgänglighet kommer att göra kaos med våra etablerade sociala normer. Var inte rädd för människor som kan saker. Var snarare rädd för tanken att kunskap är farlig. Sådana tankar dödar fler människor än vad hackers någonsin gjort.”
Johanna Drott

Hela podcasten, inklusive musiken på den och allt, är tillgänglig under public domain. Gör vad du vill med den – torrenta, mixa, YouTuba.


Kommentera gärna din åsikt